Телевизионният канал Russia Today (RT) прекрати сътрудничеството си с журналиста Антон Красовски. Това съобщи в канала Telegram главният редактор на медията Маргарита Симонян.

Тя посочи, че сътрудничеството между медията и тв водещия е преустановено поради изявлението на Красовски, че е необходимо да се „давят украинските деца“. Главната редакторка изрази надежда, че журналистът ще обясни какво го е подтикнало към това необмислено изказване и на какво се дължи неговата "временна невменяемост" в ефир.

„Изказването на Антон Красовски е диво и отвратително. В момента спирам сътрудничеството ни с него и му прекратяваме договора, защото нито аз, нито останалата част от екипа на RT можем да допуснем дори мисълта, че някой от нас е в състояние да сподели такива ужасни мисли “, каза Симонян.

Тя пожела на децата на Украйна и Донбас бързо прекратяване на конфликта, за да могат да живеят и учат на езика, който считат за роден.

По-рано бившият посланик на Украйна в Германия Андрий Мелник каза, че съжалява за много изявления в социалните мрежи. Той отбеляза, че е формулирал много от тях върху емоциите си.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени