Иранската компания Iran Khodro представи нов хечбек на базата на познатото в Европа Peugeot 206. Колата е построена на същата платформа, но от компанията разказват, че ще модернизират платформата, за да я адаптират към модерния шофьор. Хечбекът дебютира като концепт, като се очаква скоро да видим и серийната му версия, разказват от khodrobank.com.

Колата разполага с 1.6-литров бензинов атмосферен двигател със 110 конски сили и механична трансмисия с пет предавки. Все пак купувачите ще имат възможност да получат и шест предавки, като не се споменава дали тази версия ще е с автоматична или отново с механична смяна на предавките. Допълнително ще може да бъде поръчана система за стабилност, система за следене на налягане в гумите и сензори за дъжд и светлина. Клиентите ще могат да получат и навигационна система със седем инчов екран в средата на таблото.

Дизайнът на колата няма нищо общо с този на Peugeot 206 и дизайнерите на компанията са се постарали той да се отличава драстично от този на френския хечбек. Очаква се производството да започне през септември следващата година.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени