По-рано тази сутрин ви разказахме за най-спортните BMW-та в бъдещето на електрификация, които се очаква да стават все по-тежки. И докато това вероятно не е най-добрата новина за феновете на марката, то сега ще ги зарадваме с едно положително обещание, дошло лично от шефа на BMW M – Франк ван Миел.

В интервю пред CarBuzz той коментира малко повече около новото M2 и неговото задвижване. Главна тема на разговор се превърна механичната трансмисия, която е стандартна за модела и напоследък започва да се превръща във все по-рядко срещана при повечето производители. В гамата на BMW M например, тя е налична единствено за M2 и М3/М4 при някои обстоятелства.

Шефът на спортните BMW-та обеща, че „ръчката“ ще бъде запазена до края на десетилетието, а виновни за това са именно феновете. Множеството петиции и анкети, които са проведени, показват, че феновете на марката искат три педала и класически скоростен лост.

Въпреки, че инженерите на BMW не разбират защо, отговорът на Франк ван Миел е „просто защото феновете го искат“. Автоматичните трансмисии са по-бързи и по-лесни за управление, но някои от феновете, които държат на традициите, просто искат да „ръчкат“ скорости докато шофират и това е напълно разбираемо.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени