Едновременната 24-часова стачка на работниците в областта на въздушния транспорт, летищните услуги и обслужването, която засяга и служителите на различни авиокомпании, доведе до срив на тосканските летища, съобщава „Корере де ла Сера“, цитира dariknews.bg.

Както се очакваше, това е черен петък за тези, които трябва да летят от летищата във Флоренция и Пиза. От летище Перетола отпътуваха само четири полета, а вече са отменени 24 от планираните за днес. Нещата не са по-добри и на фронта на пристигащите самолети: 6 самолета кацнаха между нощта и сутринта, а 23 полета бяха отменени. Почти същото е положението и в Пиза – 14 отменени полета и половината отпътувания. 13 полета няма да кацнат на летище Галилей днес. Спирането засяга няколко маршрута, обслужвани от Ryanair и WizzAir (от Пиза), както и от Vueling, British, Lufthansa и KLM (от Флоренция).

На двете тоскански летища десетки пътници чакат да разберат дали и кога ще излети техният полет, планиран за следобеда. Много от тях обаче през последните дни получиха предупреждение от авиокомпаниите относно днешната стачка, обявена от Filt-Cgil, Fit-Cisl и Uiltrasporti.

"Извиняваме се на всички пътници, които могат да претърпят неудобства поради стачката, но обидното отношение на Enav към исканията на работниците прави тази стачка наложителна. Твърде дълго чакахме конкретни отговори относно прилагането и развитието на индустриалния план, адаптирането на работната сила, организацията на работните смени и определянето на времето и съдържанието на подновяването на договора". Ето защо, заключават профсъюзите, "ние ще продължим да преследваме нашите искания и с други протестни действия, ако е необходимо".

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени