В средата на 2018-та година имаше една интересна продажба на 3 буквен .сом домейн, но тогава нямаше много информация. С течение на времето детайли по сделката започнаха да излизат наяве, а днес просто реших да навържа информацията в кратко резюме.

Кой е .сом домейна?

Както споменах става въпрос за 3 буквен .сом домейн, но не за някава произволна комбинация от букви. Домейна всъщност е дума, която би имал успех в няколко различни ниши. Няма да ви държа в неведение и ще кажа, че става въпрос за ice.com.

При добро стечение на обстоятелствата и повечко късмет, 3 буквен .сом може да се намери на цени от $15000 до $30000, което е доста прилична цена за домейн от такъв ранг. Но когато говорим за домейн като ice.com това е невъзможно.

За колко е продаден?

Само ще спомена, че инициативата за продажбата е била подета от собствениците на домейна. Те са се свързали с домейни брокер. Брокерската компания от своя страна е представил домейна на няколко потенциални купувача. Според инфомация сегашният собственик на домейна не е мислил дълго и за по-малко от два часа сделката е била договорена на цена от 3,5 милиона долара.

Кой е продавачът?

Продавачът е бизнес, който продава бижута онлайн. Фирмата е основан още през далечната 1999 г, а домейна ice.com е закупен година по-късно.

През 2018-та тe предвидливо регистрират домейна icetrends.com още на 30/06/, като са знаели, че ice.com ще бъде обявен за продан.  Преместват своя уебсайт на icetrends.com, само няколко дни по-късно.

За да стане още по-интересно през 2017 година компанията Glimmer, Inc, придобива онлайн магазина за бижутерия, но за съжаление сумата е неизвестна. Тяхно е и решението да продадът домейна ice.com. Това се възприема като стъпка за минимизирането на разхода по придобиването на онлайн бизнеса година по-рано. Говори се, че печалбата от продажбата на домейна е била по-голяма отколкото печалбата от продажбите на онлай магазина през годината.

Кой е купувачът?

Купувач е InterContinental Exchange, Inc., която използва до момента домейна theice.com. Intercontinental Exchange, Inc. е компания от Fortune 500 и се свързва с набирането на капитал, търговия с крипто валути и тн. Повече за тях може да разберете на ice.com

Ето какво казва и от брокерската фирма предствалявали купувача в тази сделка: „За по-малко от цената на една 30-секундна реклама на Супер Боул успяхме да придобием мощен домейн със значителна дългосрочна стойност за нашия клиент“.   Дейвид Клементс, главен изпълнителен директор на Brannan’s.

Ако имате .сом домейн за продажба или нужда от домейн брокер, пишете ни. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.