Домейн портфолио за милиони $$$ на аукцион през януари 2019. Предполагам, че повечето от вас знаят за NamesCon, най-голямата домейн конференция в света, която се провежда по традиция всяка година в Лас Вегас.

Днес ми попадна интересно интервю с Brent Oxley и неговото домейни портфолио. Brent Oxley е бившият собственик на HostGator, компанията която той продаде през 2012 за 225 милиона долара.

Както и да е, няма да се впускам в подробости за HostGator, по-интересно е мнението на Брент за инвестирането в домейни, както и неговото лично портфолио.

След продажбата на компанията си той инвестира в супер премиум .СОМ домейни, като за голяма част от тях е имал идея да бъдат развити. Домейн Портфолиото му не е голямо, но за сметка на това е заложил на качестворто. Към момента то наброява 104 .СОМ домейна, като не малка част ще бъдат предложени на аукцион следващия месец в ЛасВегас, където ще се проведе NamesCon.

Brent Oksley и неговото Домейн Портфолио

В интервю дадено на Michael Cyger ( бившия собственик на DomainSherpa ) Brent споделя домейните с които той е решил да се раздели.

Aboard.com

Admirer.com

Ambush.com

Analyze.com

Armed.com

Athlete.com

Baja.com

Balsamic.com

Bore.com

Bride.com

Broke.com

Broker.com

CPU.com

Choke.com

Chop.com

Clinch.com

Combo.com

Create.com

Curve.com

Demolish.com

Dense.com

Devote.com

Disorder.com

Distribute.com

Document.com

Drag.com

Drone.com

Dye.com

Edit.com

Electorate.com

Etched.com

Fajita.com

Firm.com

Flute.com

Frat.com

Give.com

Gratification.com

Hangover.com

Haz.com

Hogs.com

Item.com

Jones.com

Lethal.com

Liver.com

Memo.com

Mez.com

Mild.com

Modify.com

Numb.com

Nut.com

Ore.com

Pack.com

Peck.com

Piano.com

Pisces.com

Prize.com

Rash.com

Rustle.com

SatNav.com

Sponge.com

Stereo.com

Toil.com

Toll.com

Trap.com

UIX.com

VWT.com

Valentine.com

WindowsHosting.com

Wineo.com

Wisp.com

Withdraw.com

Yen.com

Zombie.com

В интервюто той сподели, че през годините е отхвърлил оферти от порядъка на 1,1 милиона долара за Broker.com, както и 500 000 + за някой от другите имена. Очакванията му за предстоящия аукцион са доста позитивни и за това говори факта, че се дочуват слухове за купувачи склонни да платят около 2 милиона долара за Drone.com

На въпрос относно мнението му за бизнеса с домейни и дали би продължил да инвестира в домейни за в бъдеще, той дава интересен отговор. Като цяло е позитивно настроен, но след като има портфолио за над 10 милион, той смята този аукцион като ориентир за бъдещите му домейн инвестиции. Ако продажбите се доближът или надминат очакванията му определено това би му повлияло и би потвърдило бизнес модела му относно инвестирането в домейни. Намереният му са да реинвестира 100% от печалбата от продажбата на домейните на този аукцион.

Аз лично очаквам с интерес тазгодишния NamesCon и ще ви държа в течение. Тук може да видите всички домейни от тазгодишния аукцион на NamesCon. Ако смятате да ивестирате в домейни изградете си стратегия и се насочете към ниша която познавате.

Leave a Reply

Your email address will not be published.