Всеки обича да пазарува подаръци за Коледа и Нова Година, е аз си купих няколко домейна ?.

Винаги отделям по няколко часа за един бърз домейн рисърч в празничните дни. В случая бях решил да попълня портфолиото си от домейни с няколко кратки брандабъл имена. Причините поради които не пропускам Коледния домейн шопинг са няколко. 

Коледен домейн шопинг! Защо?

Първо по това време на годината, хората се настройват на празнична вълна, прекарват време със семейството, роднини и приятели. Това често е свързано с далечни пътувания и не рядко с ограничен достъп до компютър и интернет.

Не са рядкост случайте когато домейна не е с автоматично подновяване и както казах празници са… вероятността даден домейн да изтече е доста голяма. Местата които често преглеждам за изтичащи и изтекли домейни са GoDaddy closeout и Expireddomains. 

При внимателно търсене и с помоща на ралични филтри може да отсеете точно това което ви трябва.

Втората причина, колкото и тривиално да звучи е самата реалност. Никога не знаем какво е финансовото състояние и навиците за харчене на пари в празничните дни на хората. Някой предпочитат да направят малка продажба и с нея да покрият текущи разходи по празниците, други могат да подновят домейни смятани за по-ценни и тн. За това не е лошо да пробвате, по Коледа стават и чудеса.

В такива моменти обичам да правя оферти на домейни без цена или BIN и make offer. Никога не се знае, каъв може да бъде отговора на отсрещната страна. Тази година обаче нямах късмета да попадна на домейнър с финасови проблеми. Бях си набелязал интересен 4 буквен .СОМ домейн, за който бях склонен да платя около $800-900, но цената която ми върнаха беше $2400, доста над определеният ми бюджет и без много възможности за бъдещ профит при опит за препродажба.

Това не ме накара да се откажа, а просто смених тактиката и се насочих към GoDaddy closeout да търся изтичащи скоро домейни.

Какви домейни купих?

В предише пост бях обърнал внимание на статистиката от Brandbucket, за това зададох филтри за търсене на 6-7 буквени .сом домейни. Първото име което ми направи впечатление беше curioss.com. Грешно изписване на думата curious (любопитен). И преди съм имал успех с прдажбите на така наречените misspelled домейни, така, че не се поколебах и го купих. Този домейн, би бил чудесен за онлайн обучение, новини или любопитни истории. 

Вторият домейн на който се спрях е подобен. 6 буквен .сом, отново грешно изписана дума, доста популярна, но за съжаление в ниша от която не мога да очаквам да бъде продаден за голяма сума. Домейнът е cookei.com, правилното изписване е cookie ( бисквита ). От друга страна с “политиката за бисквитките”, при добро желание може да се намери и друго приложение на името, все пак не лоша покупка.

Наскоро имах запитване от клиент за домейн свързан електрически автомобили. В крайна сметка клиентите сами намериха подходящо име, но измежду предложенията които им направих, едно име ми хареса. Така се озовах с още един домейн в портфолиото ми, а именно VoltFun.com

Според мен доста подходящ домейн за бизнес с отдаване под наем на електрически скутери и велосипеди. Интересното е, че след кратко търсене попаднах на фирма с името VoltBike.com, чийто собственик се оказа Българин живеещ в Канада. Друго положително нещо свързано с това име е увеличеният брой продажби на домейни съдържащи думата volt през 2018-та година.

А Вие какви подаръци получихте за Коледа?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *