Brandbucket не оповестяват публично продажбата на брандабъл домейни през тяхната платформа, но все пак в кратък имейл дават малко вътрешна информация. За радост като бивш seller в тяхната платформа все още ми изпращат имейли.

Лично аз спрях да продавам мойте брандабъл домейни през тях преди около две години. Условието за ексклузивитет, както и високите комисионни ме отказаха. Също така когато портфолиото ти от брандабъл домейни е малко, вероятноста да се превърнеш в игла в купа сено е доста голяма. Инвентара им от домейни е над 60 000, но все пак те още са предпочитания маркетплейс за брандабъл домейни от много предприемачи по света.

Статистиката която са предоставили в този имейл е за месец Ноември.

Разбивка на продажбите по ключови думи

Както наскоро писах, .СОМ продажбите на домейни съставени от две ключови думи като обем е най-висока. Така е и при брандабъл домейните в Brandbucket. Тази категория е 57% от всички продажби за месеца.

На второ место са домейните със Суфикс и Префикс държащи 29% от продажбите

За да е нагледно ето няколко примера uCardio.com или ActivistLY.com

На трета позиция са така наречените Misspelled домейни предстваени с 12%, подходящ пример е домейн, който продадох преди около 2 години – правилното изписване е Advertise, а домейна беше Atvertise.com

Само 2% са продажбите на домейни от една дума… това най-вероятно се дължи на цената. Не смятам, че съм се заблудил, защото след бърза проверка открих това: Nude.com – $1 400 000, Madame.com – $300 000, Bonjour.com – $500 000 и други.

Разбивка на продажбите според броя на буквите

Обикновенно брандабъл домейните ( тук не включвам тези от 2 думи ) са съставени от максимум 8-9 букви, ето и статистиката на Brandbucket.

8 буквени – 9%

7 буквени – 19%

6 буквени – 35%

5 буквени – 27%

4 буквени – 8%

3 буквени – 2%

Измислени VS Ключови думи

Разликата в процентите тук изобщо не е малка. Брандабъл домейните с ключови думи държат 62% срещу само 38% за измислените и съчинени думи.

Разбивка на продажбите на брандабъл домейни по категории

Нямам идея защо, но тук не са дали точни проценти, категориите най-отгоре в списъка са с най-много продажби.

Operations

Technology

Green

Modern

Consulting

Product

6 letters

Web

5 letters

Eco

Fitness

Sport

Creative

Надявам се информацията да е полезна както за домейн инвеститорите, така и за предприемачите, които са на прага на ново начинание.

Успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *