Избор на домейн, ключът към успешния старт на нов проект… Наскоро четох една статистика, че най-продаваните домейни ( като количество ) са .СОМ домейни съставени от две ключови думи. Комбинацията от две думи в домейна може да е доста успешна и да се получи запомнящ се и атрактивен бранд.

Когато започвате бизнес, първата и най-важна стъпка е избор на домейн. Нищо не е по-важно от вашата идентичност.Още преди да сте започнали да се тревожите за данъци, счетоводство персонал и тн трябва да отделите доволно количество време на вашето бизнес име.

В края на краищата името определя бизнеса и се превръщат в основа на брандинга. Ето защо трябва да купите домейна си с цел и визия за бъдещето.

Няколко съвета, които ще Ви улеснят при избор на домейн

Информация за бизнеса

Както казах избора на домейн е от съществено значение. Вземете лист и химикал и напишете информация за бизнеса Ви. Така ще добиете представа какви думи може да включите във вашия домейн. Например:

Бизнес ниша – Фитнес

От какво ще печелите ( услуги ) – персонален треньор, месечен абонамент и тн

От какво ще печелите ( продукти ) – тениски, хранителни добавки и тн.

Географско разположение и локация – София

Думи описващи бизнеса – тренировки, фитнес, тежести, свободно време, забавление и тн.

Нека видим какво още може да ни е от полза при избора на домейн

Препоръчвам .СОМ или .BG ( само ако бизнеса е локален за България )

Лесно се пише

Лесно се запомня

Къс

Съдържа ключови думи

Таргетира локацията ви

Нещо специфично за вашата марка

Вече имате достатъчно информация, нека тя да работи за Вас

Комбинирайте подходящата бизнес информация и възможните ключови думи за да визуализирате, някои потенциални имена на домейни.

Про tip: Вероятно ще попаднете на домейни, които вече са собственост на някой, но не се отчайвайте, все още има шанс да се сдобиете с тях. Посетете сайтове като GoDaddy, Sedo, Undeveloped и други, за да видите каква им е цената. Има милиони възможности, така че извършването на подробно търсене може да ви помогне бързо да стесните и да намерите имена, които отговарят на вашите изисквания. Може да останете приятно изненадани, понякога желания от вас домейн може да не е толкова скъп, колкото си мислите.

Притежаването на премиум домейн, който е лесен за запомняне и автоматично резонира с аудиторията, често си заслужава цената. Ако той не е обявен никъде за продажба, винаги можете да наемете домейн брокер и той да договаря от ваше име.

Домейните са много ценен актив

Имената на домейни са ценни. Хората купуват и продават домейни всеки ден за повече от нормалната регистрационна цена. Домейните са важни фактори, те допринасят за постигането на онлайн успеха.  Запомнете, че от тях зависи да бъдете запомнени, както и брандинга за в бъдеще.

Още няколко важни съвета преди да натиснете “КУПИ”

Избрахте ли внимателно регистратор за регистриране на домейна си? Изберете регистратор, който предлага 24/7 поддръжка и конкурентни цени.

Избрали ли сте повече от едно име на домейн? Регистрирането на повече от едно име на домейн помага за защитата на марката, позволява растеж на фирмата и помага да се идентифицира с местния пазар. Има много начини за творческо използване на различните разширения за маркетингови цели. Или просто може всички ваши домейни да препращат към основния уебсайт.

Успех, ако имате нужда от съвет или брокер, пишете ни

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *