Домейни с линкове? Помислете отново

За да изградиш добър бранд не е нужен домейни с хиляди линкове. Да, линковете може да помогнат, но вероятноста да попаднете на домейн, който ви харесва и да има прилични линкове е нищожна. 

Мила Родна картинка….

В България малкия и среден бизнес все още НЕ отдава голямо значение на името. Името върху което ще се изгражда бранда.

Най-често хората търсят домейни с линкове от авторитетни сайтове и си мислят, че това е напълно достатъчно. Аз съм на коренно противоположно мнение, ако домейна ви не е отражение на това което сте вие. Ако домейна ви не представя бранда ви такъв, какъвто искате да бъде запомнен от клиентите ви, то тогава дори и 15000 линка няма да ви помогнат.

Бизнес и бранд се градят с години, а не от домейн с линкове. Домейн, който е оставен да изтече от предишния си собственик по една или друга причина, смятам, че не е добра опция. Това ли е името с което искате бизнеса ви да бъде запомнен?

SEO-то и брандинга са две различни неща

SEO специалистите в България доста често подвеждат клиентите си и те избират домейн за своето ново начинание според параметри. 

Не казвам, че те не си разбират от работата, но за тях домейна е само параметри. Те не са брандин и маркетинг специалисти. Всяка професия има свойте тънкости. Може да се доверите на тези хора за качествено SEO на вашия сайт, но лично аз не бих им позволил да изберат домейн за бизнеса ми.

Вероятността да се озовете с домейн от рода на prevodite.bg е огромна. Как ще развивате бизнес с такова име? Всеки уважаващ себе си маркетинг специалист ще предпочете бавна и мъчителна смърт, вместо да влага усилия да изгражда бранд върху това име. 

Не случайно бизнеси с подобни имена потъват в забвение доста бързо. В рамките на 6 месеца голям процент от тези проекти биват изоставани.

За да се убедите в това влезте и разгледайте някой от бизнес форумите в страната. Там има хиляди теми от хора споделящи за новото си начинание. Е, опитайте се да “отворите” тези домейни и ще видите, че много от тях вече не са активни. Въпросния бизнес е в трета глуха…. и въпросния предприемач вече има нов проект на дневен ред.

Подходете сериозно към избора на домейн ако искате бизнеса ви да бъде взет на сериозно и ако наисина имате намерение да развиете идеята си. В противен случай, по-добре да си спестите парите и шест месечните мъчения по това мъртво родено начинание.

Нека поговорим за домейни, пишете ни или коментирайте ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *