Края на годината се оказва успешна

През последните дни пазара на домейни беше доста интересен. Няколко скъпи домейни преминаха в ръцете на фирми, които разбират значението на премиум домейна за успеха и изграждането на бранд.  Някой от домейните по-долу са били в полезрението им от години, като тук не включвам продажбата на Tesla.com

Присъстват имена като Google и Amazon, като те са доста активни в търговията с дигитални активи.

Скъпи домейни, известни продавачи и известни купувачи…

BestBuy успя да купи домейна Lively(.com) от Google. Причината за тази придобивка е, че BB придоби компанията GreatCall през Август, а те предлагат продукт Lively Mobile. До момента те използваха домейна LivelyDirect(.com).

GetKahoot(.com) премина към много по-добрия и кратък домейн Kahoot(.com)

DuPont след дълго чакане и няколко опита успя да се сдобие с домейна GreatStuff(.com). Все още няма оповестена цена и не мисля, че ще има за съжаление.

Mya Systems придоби домейна Mya(.com) от Motorola Mobility, до момента те използваха HireMya(.com).  След придобиването на този супер премиум домейн те без притеснение ще мога да продължат с маркетинга. От създаването си те са се брандирали като Mya, сега вече няма да има объркване сред потребителите.

Интернет търсачката DuckDuckGo се сдоби с домейна Duck(.com), който дълги години беше собственост на Google. Това е голяма стъпка за тях, след като в туит те признаха, че много от тяхните потребители са заблудени… Домейна Duck(.com) беше пренасочен към Google Search

Sabal Financial Europe са купили домейна CloudEstate(.)com, до колкото ми е известно домейна е бил с BIN $15000 в Sedo

Amazon стартират собствен бранд за играчки и са регистрирали няколко домейн AmazonBasicsToys(.)com и BasicsToys(.)com… интересно начинание.

Amazon също регистрира и домейна PlayTwitchArcade(.)com

Интересна продажба и от HugeDomains. Домейна WeBelieveInLove(.)com е продаден, за сега купувача не е известен, ще почакам да видя дали няма да се появи уебсайт скоро.

Ако имате информация за интересни продажби ще се радвам да ги споделите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.