От къде да си купим домейн?

Днес се поразрових в няколко форума и това което ми направи впечатление е, че доста хора задават въпроса от къде и как да си купим домейн.

В друг пост ще обясня процедурите по регистрация и закупуването на домейн, а днес ще наблегна повече на вторичния пазар на домейни, а именно домейни който вече са регистрирани от домейн инвеститори и от ново са предлагат за продажба.

Има една особеност при покупката на домейни от вторичния пазар, например ако си купувате употребяван автомобил той определено ще е по-евтин от новия. При домейните е точно обратното, а ето и къде да търсите такива домейни.

Най-популярните места за покупка на домейн

GoDaddy.com

Това е може би най-известния сайт в света когато става въпрос за домейни. Вероятността тук да намерите това което търсите е огромна. Има богат избор, като ще видите домейни с фиксирана цена, домейни на аукцион, а и такива с опция да направите оферта.

sedo.com

Седо същ е голям маркетплейс с хиляди домейни, просто ползвайте търсачката и въведете желаната от вас ключова дума. За разлика от GoDaddy, тук ще се появи списък с домейни съдържащи въведената от вас дума или думи.

undeveloped.com

Това е сравнително нов уебсайт за продажба на домейни, но определено и не само според мен има най-лесния и интуитивен дизай, абсолютно подходящ дори и за новобранци. Имат опция ( зависи от продавача на домейна ) да закупите домейн на изплащане с равни месечни вноски. Много е удобно ако не ви се харчат пари на куп.

afternic.com

Те са част от GoDaddy, но хубавото при тях е, че базата им от домейни е огромна и показват в търсачката си домейни от тяхнимпартньорски сайтове ( около 100 други уебсайта ).

flippa.com 

Никога не се знае от къде ще се покаже “зайчето”, flippa заслужава да и бъде отделено внимание. В flippa се продават също така и готови уебсайтове и апликации.

DomainMarket.com 

Собственост на Майк Манн, може би най-известното име в домейн индустрият. Цените тук са високи и Майк знае как да продава скъпо, но препоръчвам да разгледате.

HugeDomains.com

С база от над 200 000 домейна е един от големите пазари, тук също имате опция за разсрочено плащане. Всички домейни предлагани от тях са собственост на hugedomains.

От къде да купим брандъбъл домейн?

BrandBucket.com

Това е мястото от където да си купите така модерните брандъбъл домейни. Ако Вие притежавате такива може да качите и вашите за продажба. Трябва обаче първо да бъдат удобрени.

brandpa.com  

Още едно място специализирано в продажбата на брандъбъл домейни. Домейните тук са една идея по-евтини, отколкото в brandbucket.

Има и още един начин да си купите домейн. Напишете домейна в гугъл, мапример NextMania.com, вероятноста да ви се появи страница с контакт форма и цена не е малка. По този начин може директно да се свържете със собственика на домейна и да преговаряте с него.

Ако искате да видите домейните на Media359, пишете ни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *