1 234 800 лева месечно ще са разходите на парламента.

Журналисти коментираха в студиото на NOVA възнагражденията на новите 240 народни представители. По повод сумата от 275 хиляди лева, които са похарчени за едно пленарно заседание, журналистът от вестник „24 часа” Виктор Николов заяви, че това са разходите за надница на депутатите спрямо месечната им заплата, разходите за електричество на парламента и за служителите на народното събрание.”

"Сметките са много лесни. При една заплата месечно около 5000 лева депутатите работят четири седмици в месеца. Те са взели по 1300 лева на човек за три дни работа в Народното събрание”, изчисли журналистът от вестник "Сега" Таня Петрова.

1 234 800 лева месечно ще са разходите на Парламента. 90% от народните представители взимат и добавка за стаж и титли. Сметката ще стане по-голяма когато се добавят полагащите им се бонуси за работа в комисии и постове, които ще заемат.

Петрова смята, че предстоят следващи избори, а Николов е на мнение, че Румен Радев не би искал негово правителство да управлява през зимата.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени