В „Събуди се” министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков коментира строежа на пътища у нас.

Той не скри, че изграждането на АМ „Европа” към границата ни със Сърбия се бави, но това се дължало на строителния хаос, който е заварил, и за който вече се е изморил да говори. „За съжаление, въпреки острите ми коментари с Агенция „Пътна инфраструктура”, няма как да може да бъде завършена изцяло магистралата до Нова година”, каза още министърът.

Шишков подчерта, че се прави всичко възможно участъкът да бъде пуснат без последния слой асфалт, а напролет да бъде завършен. „Надявам се в тези срокове първо да бъде пуснато движението около Нова година в по-облекчен вариант, а след това магистралата на бъде въведена в експлоатация напролет, когато бъде направен последният слой асфалт”, допълни ресорният министър.

Той коментира и строежа на магистрала „Тракия”. Съвместна проверка с МВР показа, че има нарушения – спестени са материали при строежа на два от лотовете. „Проверката беше по инициатива на МВР. За един от лотовете, който е в по-лошо състояние – трети лот, така или иначе имаше предвидена проверка от предишните ръководства на МРРБ и АПИ”, уточни министърът. По думите му пътят вече започва да става опасен за шофьорите. Шишков увери, че се прави всичко възможно напролет да започне ремонт на увредения участък.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени