Най-неочаквано, в деня, в който трябваше да се гледа мярката на обвинения за смъртта на двете момичета на бул. "Черни връх" в столицата Георги Семерджиев, който пожела да излезе на свобода, ръководството на МВР стигна до безпрецедентен ход. С обяснението на министър Демерджиев, понастоящем и вицепремиер в служебния кабинет, че "без рокади няма как да обезпечим добрата организиация и добрия контрол в някои районни полицейски управления", бяха освободени началниците на седем от столичните управления на полицията.

"Хората, които ще сменим не са оказвали полицейски чадър, но не са осъществили достатъчен контрол, не са създали необходимата организация на работа, за да не се стига до случая "Семерджиев", случая с катастрофата на Околовръстното и други фрапантни случаи от последните седмици, обясни Демерджиев.

Трудно можем да окачествим случилото се освобождаване на районните началници като нещо друго, освен като страшна глупост и обезглавяване на столичната полиция в перод, когато София се радва на изключително ниска престъпност. На практика това вкарва едно ново правителство, колкото и да е хипотетично конструирането му, в сигурен хаос. София може да не е България според някои наблюдатели, главно местни краеведи, но по отношение на сигурността и престъпността всеки катаклизъм на територията около жълтите павета рефлектира моментално до последния етаж на важната сграда в началото на "Дондуков".

Изумителното е, но може би тук е разковничето, защо след толкова дълго време – около две години на служебни правителства, точно сега, във възможно най-големия политическо-управленски хаос от размирната зима на 1996/97 г. се правят тези драстични промени

За съжаление, Иван Демерджиев, който стоеше съвсем прилично като опозиционен експерт, с този ход се оказа дори под нивото на "милиционера" Рашков. Вероятно и често осмиваният техен предтеча Младен Маринов се усмихва недоумяващо.

По дяволите, та нали ако всичко е заради "неупражнен контрол", то и самият Демерджиев, и главният му секретар и заместникът на главния, също са се издънили.

Накъде бие елементарната логика. Служебният кабинет явно иска да се хареса на някого. А той е недолюбван от всички основни политически сили. Значи този някого най-вероятно е народът. Дали не ни мажат филията за новия политически проект около президента Радев. И гледат бързо да натрупат точки. Защото без нов проект, изборите от 2 октомври можем да си ги възпроизвеждаме всеки месец, както казват отдавна омръзналите ни анализатори.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени