Центърът за обучение по арабски език в Абу Даби, част от департамента за културата и туризма на емирство Абу Даби, ще участва във Франкфуртския панаир на книгата през 2022 г., предаде информационната агенция на Обединените арабски емирства – УАМ.

Чрез участието си, езиковият център ще опита да популяризира издателската индустрия на емирството в световен мащаб.

Тази година панаирът ще се проведе в периода 19-23 октомври под надслов "Думите свързват светове: Преведи. Предай нататък. Трансформирай."

Панаирът на книгата във Франкфурт е един от най-старите и най-големите в света. Центърът за обучение по арабски език в Абу Даби ще вземе участие в събитието, за да разшири обхвата си на обещаващи международни пазари за издателство. Част от мисията му е и популяризира Международния панаир на книгата в Абу Даби, както и поставянето на фокус върху други проекти и културни събития, които центърът организира.

Центърът има за цел да засили стратегическото сътрудничество със своите германски партньори, да засили отношенията и комуникацията с хората, които взимат решения в книгоиздаването и културния сектор, както и да изследва най-новите развития и технологии.

Източник: БТА

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени