На първото заседание на 48-я парламент депутатите на успяха да постигнат компромис и да изберат председател на Народното събрание. Вежди Рашидов, който е най-възрастният депутат, председателстваше първото заседание, което продължи около 6 часа. Той все пак по предложение на Десислава Атанасова от ГЕРБ го закри, но преди това обяви, че е получил гневен sms от актьора Христо Мутафчиев. Защо е пратил sms… Пред ФАКТИ говори Христо Мутафчиев.

– Г-н Мутафчиев, и вие станахте част от заседанието на парламента, след като най-възрастният депутат – в лицето на Вежди Рашидов, каза ,че сте му пратил гневен sms? Какво ви накара…
– Вижте, въпросът е да не проявяваме нетърпимост. Виждаме едно Народно събрание, за което и аз съм гласувал, в крайна сметка, за което и аз съм виновен… Но ние виждаме поведението на едни хора, които явно не си дават сметка, че хората са ги изпратили там да проведат политики за по-добро управление на държавата. А те се държат сякаш са изпратени там, за да ги дават по телевизията. Нарастващото неодобрение е към всички в парламента.

– Има ли театрално представление, което да продължава 6 часа, и да държи интереса на хората непрекъснато…
– Имало е на времето. В Русия още се играят такива представления, които са дълги по 3-4 часа, но там е друго. Представленията имат 2, 3 и повече антракта. Но там хората са облечени елегантно – с вечерни рокли и смокинги, пият шампанско и ядат хайвер. А това, което наблюдаваме у нас, нашите се събират по парламентарните стаи, за да се опитват да се договарят помежду си. Това не е хубаво.

– Защо очакванията на хората се разминават толкова много с поведението на политиците в парламента?
– Това е така, защото хората не познават отделните политически личности. Защото аз съм категорично за мажоритарни избори, където се избират личности, които да влязат в парламентарната зала, а не партии. Когато започнат българите да гласуват за личности, тогава ще имаме в парламента хора, които могат да управляват държавата. Докато гласуваме за партии, ние не знаем какви личности, какви хора, дали въобще са личности, влизат в парламента. И сега ние ги виждаме от телевизора, ние биваме учудени и изненадани защо не могат да се разберат. На хората вече им писва да слушат глупости и наистина ще излязат с пръчките и камъните по улиците пред Народното събрание. Най-вероятно точно тогава политиците ще се съберат и ще кажат: „Дайте, за да не ни бият, да се разберем, да стигнем до някакъв сговор!“

– Това изглежда доста тъжно…
– Не е тъжно, тъпо е.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени