Амбициите, които всички трябва да си поставим, е да дадем отговор как ще се управлява България. Дали ще продължим тази ситуация, в която политическите сили колективно отказват да носят отговорност за управлението на страната, и я оставят на президента. На него му харесва тази работа и дава мандатите на себе си. Това каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в кулоарите на парламента, цитиран от novini.bg.

Трябва да излезем от това положение на нещата. Ще търсим оптималния вариант да дадем отговор да формираме предизборни и следизборни конфигурации, които могат да дадат ясна перспектива на гражданите да гласуват за демократично управление. Дали ще постигне мнозинство или не, зависи от избирателите. Водим преговори с “Продължаваме промяната” и в тях ще се установи кои са най-добрите опции. Няма нищо финализирано, нека да изчакаме процесите да се финализират, обясни Иванов.

Определени неща трябва да се случат преди предизборната кампания. След нея се правят определени анализи на база, на които се търсят следизборни конфигурации в зависимост от резултатите. На този етап ще видим как ще се конструират отношенията с “Продължаваме промяната”, с които имаме най-голяма стратегическа близост, каза още съпредседателят на "Демократична България".
Ако избирателите не излязат да гласуват, не могат да очакват, че парламентът ще има легитимност да излъчи управление. Надявам се, че и политиците, и избирателите ще разберем, че страната не може да пребивава в това състояние на неуправляемост и изникващ полупрезидентски режим. Единствените, които се опитаха да създадат правителство, сме ние и “Продължаваме промяната”. Ще продължим с тези опити. Ако избирателите подкрепят този опит – ще има правителство, ако не го подкрепят, продължаваме в това положение. Целта на преговорите е дали можем да направим конструкция, с която страната да се движи напред, посочи Иванов.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени