Ние предлагахме формула за консенсус, а не консенсусна личност. Г-н Рашидов от наша гледна точка не може да бъде консенсусна личност. Той има доста богата и известна биография. Това заяви съпредседателят на обединението „Демократична България” Христо Иванов след избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание.

Той изрази учудването си, че исканата от „Продължаваме промяната” почивка не беше дадена. „Аз не знам за какво са я искали, но никога не е било необходимо една парламентарна група да обосновава за какво я иска. Той просто показва как кристализира политическо мнозинство. Тръгна да се оформя мнозинство с политически елементи”, заяви той.

По думите му още от вчера БСП са дали индикации, че ще подкрепят председател на принципа на старшинството. Поведението на четирите формации, застанали зад Рашидов, започна да показват сила, това личи през процедурата, което има голямо политическо значение, посочи Иванов.

"Имаме различия с БСП, които са много по-големи от днешното гласуване", коментира още той.

"Подозирам, че при тази 4-партийна конфигурация, е възможно да потръгнат нещата – евроатлантическо или националноотговорно", прогнозира Иванов.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени