Хиляди отново протестираха снощи в Германия, предимно в градовете в източната част на страната, срещу енергийната политика на правителството на фона на нарастващите цени, предаде ДПА.

Около 6 хиляди души са участвали в протестите в Мекленбург-Предна Померания, по данни на германската полиция. Около 1600 души са протестирали в град Шверин, регионалната столица на североизточната федерална провинция. Демонстрации са проведени в над 12 града в Мекленбург-Предна Померания, сред които Нойбранденбург и Висмар.

Хиляди са протестирали и в източните германски провинции Саксония, Тюрингия и Саксония-Анхалт, цитира dnes.bg.

Около 1100 души са участвали в демонстрация в град Магдебург, на около 150 километра западно от Берлин, организирана от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия". Междувременно в Лайпциг се е стигнало до сблъсъци между участници в протест и контрапротестиращи, обяви говорител на полицията.

Няколкостотин привърженици на германското ислямофобско движение ПЕГИДА са демонстрирали в центъра на Дрезден в източната част на Германия. Близо също толкова демонстранти, предимно млади хора, са провели контрапротест, съобщи местната полиция.
(БТА)

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени