Списъкът на най-красивите хора в света често предизвиква бурни реакции в социалните мрежи. Вкусът и представата за красота са нещо строго индивидуално, като различните култури и времена издигат различни стандарти за красота. Затова е и трудно, дори невъзможно, всички да се съгласим, че един човек е най-красивият на света. Науката от своя страна разчита на симетрията.

Когато д-р Джулиан Де Силва използва науката и древните формули, свързани с перфектните числа, за да изследва лицата на известни мъже и жени, той дава резултати, които мнозина негодуват, пише BG Voice.

Тогава актьорът Робърт Патинсън, когото публиката познава от сагата “Здрач”, надмина всички останали. Според дадената формула Робърт Патинсън получава 92,15 процента на теста за съвършенство на знаменитостите.

С настъпването на 2022 година друг известен британец отмъкна титлата на Роб. Става въпрос за британския актьор Хенри Кавил, който спечели титлата мъж с най-красиво лице през 2022 г.

Според традиционния списък на TC Candler и Independent Critics Хенри е “грациозен, елегантен, оригинален, смел, уравновесен и страстен”.

Втори в списъка е рапърът, танцьор и певец на Stray Kids Hwang Hyun Jin, което също е поредната голяма изненада.

След това е Крис Хемсуърт, който скоро обиколи новинарските заглавия, след като научи, че носи два гена, които увеличават риска от болестта на Алцхаймер, заради което се оттегля за известно време от киното и се отдава на време и спокойствие със семейството си.

Той засне нов здравен телевизионен сериал Limitless, в който изследва методи за удължаване на живота и забавяне на стареенето на клетките.

Този списък се публикува от 1990 г. и съдържа 100-те най-красиви лица, избрани от приблизително 160 000 знаменитости по целия свят.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени