Двадесетгодишна шуменка е установена да шофира след употреба на кокаин, канабис и амфетамин, съобщиха от пресцентъра на полицията в града.

Екип на пътна полиция спрял водач на лек автомобил "Ауди А5" с варненска регистрация на бул." Ришки проход" в Шумен тази нощ, около 2:50 часа. Зад волана била 20-годишната шуменка. С нея пътувал и 21-годишен местен жител. Жената била тествана за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Отчетена била положителна на кокаин, канабис и метамфетамин проба. Тя отказала да даде кръвна проба за анализ.

При претърсване в автомобила е намерен полиетиленов плик с бяло на бучки вещество, зелена кутийка със суха тревна маса и три полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество, по данни на жената – амфетамин. В обитавано от нея жилище са намерени още три пликчета с бяло прахообразно вещество. Те са иззети и ще бъдат лабораторно изследвани.

Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, жената – за управление след употреба на наркотични вещества, а 21-годишният мъж – за държане на наркотични вещества. Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че 22-годишна жена загина при катастрофа на 28 септември вечерта на кръгово кръстовище на булевард „Симеон Велики“ в Шумен.

Апелативният съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домашен арест бе поставен водачът на превозно средство, предизвикал катастрофата, довела до смъртта на една жена и телесна повреда на друга. Веднага след пътното произшествие гимназистът бе тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробата за наркотици отчете положителен резултат. При разглеждането на мярката за неотклонение от Шуменския окръжен съд пък бе представен химически анализ на взетите биологични проби, които не са показали наличие на забранени вещества.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени