Операторът на украинската система за електроснабдяване "Укренерго" ограничава подаването на ток в редица области на страната, за да поддържа стабилна работата на системата. Това съобщи компанията в Телеграм, предаде Укринформ.

Според "Укренерго" става дума за "временно контролируемо ограничаване на електропотреблението в Харковска, Полтавска и Сумска област. Най-голям ще е обемът на ограниченията в Киев и Киевска, Черниговска, Черкаска и Житомирска област", се казва в съобщението. Операторът обяснява, че така ще бъде намалено натоварването върху електромрежата и специалистите ще разполагат с време, за да ремонтират оборудването, повредено при "терористични атаки". "Укренерго" отправя към гражданите молба да се информират взаимно за вземаните мерки и припомня, че пестенето на електричество може да помогне да не се стига до режим на тока. Компанията въведе ограничения и миналата седмица.

От 10 октомври Русия нанася удари с ракети и дронове по гражданската енергийна инфраструктура в Украйна и над 45 обекта от нея са повредени.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени