12 артилерийски снаряда са ударили мост над Днепър през нощта в района на Херсон. Това твърдят руски и украински източници. Въпреки че двете страни се разминават в твърденията си, те потвърждават ударите през нощта.

Руските канали в "Телеграм" твърдят, че украинските въоръжени сили са нанесли 12 ракетни удара със системата HIMARS. Според ТАСС четирима души са загинали след удар в цивилен мост, като се уточнява, че 11 от снарядите са били свалени от ПВО и само един е ударил Антоновския мост. Това заявява Кирил Стремоусов, който е заместник-ръководител на окупационните власти на Херсонска област, цитиран от ТАСС.

Съгласно друга информация е ударен понтонен мост в близост на Антоновския мост и на него в момента е имало автомобили. Според различни руски източници сред убитите има и деца, а ударът е извършен по време на започналата евакуация от десния бряг на Днепър.

Украински източници потвърдиха ракетните удари, но казаха, че е бил атакуван Антоновският мост, без да дават повече подробности. Украински издания съобщават, че ударът е бил нанесен в четвъртък около 23:00 часа, чути са шест експлозии. "Вероятно по това време по моста са се движили техника и жива сила на руските военни, които активно се преместват на левия бряг на Днепър, пише "Украинская правда", "Може би има загинали".

И двете страни разпространяват едно и също видео, записано през нощта. Във видеото се вижда изстрелване на противовъздушни ракети. Заради нощните условия от видеото не става ясно къде попадат ударите.

Източник: ТАСС

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени