От каране на кола по Испанските стълби в Рим до сърфиране по Големия канал във Венеция и разбиване на скулптури във Ватикана – това лято някои туристи се държат с Италия като с личен увеселителен парк, пише Си Ен Ен, предаде bTV.

След като чешка туристка се излежаваше гола от кръста нагоре на военен мемориал, а американци се къпеха голи в каналите на Венеция, сега трима посетители на Амалфийското крайбрежие изглежда ще бъдат обвинени в "непристойни действия“, след като жена беше хваната да прави импровизирана гола фотосесия на стълбите на катедралата в Амалфи.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAmalfinotizie%2Fvideos%2F1455001414987144%2F&show_text=false&width=261&t=0" width="261" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

В понеделник около 7:30 ч. сутринта жената е била заснета от ужасени местни жители да позира за снимки само с червена ивица плат, покриваща предната ѝ част, пред вратите на катедралата.

"Мястото на снимките е било особено болезнено за местните. Това, че е станало пред църквата прави случилото се толкова шокиращо“, казва пред Си Ен Ен изкуствоведка, която живее в Амалфи.

"Бронзовите врати на катедралата напомнят за дните на Република Амалфи. Тези врати се отварят за процесии, за сватби и погребения. Да, красиво е, но тя е много повече от красив фон за снимка в социалните мрежи", казва изкуствоведката.

Катедралата, която датира от IX век, е посветена на апостол Свети Андрей, като се твърди, че мощите му се пазят там. Тя е построена по време на разцвета на Амалфи, който през IX век е бил морска република. Днес тесните улички на града са претъпкани от туристи.

Местен сайт пише, че тримата туристи, които не са искали разрешение за снимките, са били арестувани от полицията, преди да напуснат града. Те са снимали с професионална техника. Друг местен сайт, който публикува видеото във Facеbook, пише, че жената, която дошла пред църквата напълно облечена и изкачила стъпалата, за да се съблече, е обяснила пред полицаите, че просто са си направили спомен от пътуването, а не са го направили с цел реклама.

Представител на полицията заяви пред Си Ен Ен, че туристите са от Великобритания – фотограф, жената, която е позирала, както и асистентка. Обвинени са за "непристойни действия на публично място“. Архиепископът на Амалфи все още не е коментирал случилото се.

Местните разказват, че това лято Амалфи е бил "по-натоварен от всякога“, а при необичайно топлото време тълпите от туристи продължават да прииждат. Подобни случаи са добър повод да се напомни туристите да се отнасят с уважение към местата, които посещават, както и към хората, които живеят там.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени