Британският премиер в оставка Лиз Тръс организира парти по повод оставката си в селската резиденция Чекърс близо до Лондон в събота, второто парти е насрочено за неделя, според вестник Times.

Тръс беше домакин на прощално парти за министри, а в неделя тя ще бъде домакин на събитие, за да благодари на своите близки сътрудници и техните партньори.

Според вестника, бившият британски премиер Борис Джонсън е провел същото събитие, когато все още е изпълнявал длъжността министър-председател, след като е обявил оставката си.

Премиерът и лидер на Консервативната партия на Великобритания Лиз Тръс обяви оставката си преди ден, отбелязвайки, че ще остане начело на кабинета до избирането на нейния наследник. Тръс беше министър-председател само 44 дни към момента на оставката си, което я направи най-кратко управлявалият премиер в британската история.

Кандидатите за участие в изборите трябва да получат подкрепата на най-малко 100 народни представители от партията. При това условие може да има максимум трима кандидати, тъй като парламентаристите от торите са само 357. Номинирането на кандидатите започна в четвъртък и ще приключи в понеделник следобед. Ако има двама кандидати, тогава всички членове на Консервативната партия, които са около 170 000, ще избират от двамата финалисти.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени