Антъни Джошуа ще се изправи за трети път срещу Дилиън Уайт през лятото, разкри промоутъра Еди Хърн. Мачът на Ей Джей с Костотрошача няма да е първия за 2023 пред бившия шампион в тежка категория на WBA, WBO, IBF I IBO. Джошуа ще опита да възроди кариерата си след две поредни поражения от Олександър Усик. Ей Джей е с три загуби от последните пет мача, а преди месец не успя да се договори с Тайсън Фюри за „Битката за Британия“.

„Според мен Ей Джей срещу Дилиън Уайт ще се случи отново. Това ще е голям бой. Мисля, че ще го видите през лятото. Това са двама боксьори от тежка категория, които не се харесват. И за двамата предстои голяма година“, обяви Еди Хърн.

Джошуа и Уайт имат вражда още от годините преди да станат професионалисти. През 2009 г. Уайт свали на земята Джошуа и спечели по точки. При професионалистите двамата се срещнаха през 2015 г., когато Ей Джей спечели в „О2 Арина“ в Лондон с технически нокаут в 7-и рунд. В мача имаше сериозно меле, при което пострада и съдията, а на ринга нахлуха екипите на двамата боксьори.

Сега всички очакват третия бой помежду им. Самият Джошуа има такава неприязън към Уайт, че предпочита да се бие с него, отколкото с Тайсън Фюри. Запитан от списание GQ, кой от двамата иска за съперник, той отговори:

„Трябва да е Дилиън Уайт. Северен Лондон срещу Южен Лондон. Фюри е добър, но е от Манчестър. Според мен Дилиън има повече качества, но няколко пъти се проваля“, обяви Джошуа.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени