Българска група не може да се прибере у нас вече няколко дни заради стачка на летището в Рим. Нашите сънародници е трябвало да пътуват в петък вечерта, но полетът към София е бил отменен, защото е била обявена национална стачка на италианските авиолинии и летища, съобщава БНТ.

На българската група авиокомпанията е предоставила три възможности. Една от тях е била да вземат билет за полет в последната минута, чиято стойност е била около 2000 лева. Съществувала е възможност да резервират полет на същата стойност за днес, като им бъдат подсигурени храна и настаняване в хотел. Последният избор, който сънародниците ни са можели да направят е била да им бъде възстановена 120% от стойността на билетите, които са закупили по-рано и сами да открият начин да стигнат до дома.

Габриел Драгиев е един от потърпевшите. Той разказа, че е очаквал да бъде настанен в хотел в италианската столица, но се оказало, че той и останалите българи ще нощуват на 100 км от Рим. Въпреки, че са имали уреден трансфер до хотела сънародниците ни свидетелстват за слаба организация от страна на авиокомпанията.

"Казаха, че имаме поета храна, но се оказа, че имаме само закуска и вечеря. След доста разговори с рецепцията успяхме да извоюваме и обяд.", споделя Драгиев.

"С авиолинията нямаме никаква връзка. Никой техен представител не се е свързал с нас. Имаме само официалния им телефон", допълни мъжът.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени