Безспорно всички знаем как неправилният грим може да загрози визията и на най-красивата дама. Но ако жената е заложила на правилния и подходящия за лицето ѝ макиаж, може да се превърне в неотразима красавица.

Има точно три неща, които ще са хитът на 2023 г. що се отнася за гримирането, пише jenata.blitz.bg. Ето ги и тях:

Тъмен опушен грим, но не черен

Щом чуем „опушен“ грим и веднага си представяме черния тежък грим. Но през новата година хит ще е тъмният опушен грим.

„Забравете за черния му вариант, заложете на тъмно кафява гама или какъвто и да е друг цвят, но в тъмните му нюанси“, съветват гримьорите.

Сатенен завършек

Ако преди около десетина години усилено дамите втриваха матиращи средства в кожата на лицето си и след това пристъпваха към наслояване на фон дьо тен с матов ефект, то днес си струва да забравят това.

Гримьорите силно препоръчват да изберете продукт със сатенено покритие, а ако имате нормална или суха кожа, можете да закупите крем или фон дьо тен с мокър завършек. Това прави кожата да изглежда блестяща, жизнена и здрава.

Контур на устни

Днес контурирането на устните отново е модерно, но експертите по красота не препоръчват използването на тъмен или ярък молив за устни, както беше модерно през 90-те години на миналия век. За тематично парти контурирането може да бъде добра идея, но ако просто искате да подчертаете устните си по този начин в ежедневието, по-добре се ограничете с наситено червило или лъскав гланц за устни.

„Контурът в повечето случаи, ако се прилага неправилно, визуално дава няколко допълнителни години“, предупреждават гримьорите.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени