Таксиметрови шофьори от София, Ямбол, Велико Търново и Враца се събират пред Съдебната палата в София в 09:00 днес в знак на солидарност с колегата им Апостол Вълчев, прострелян от клиенти по време на работа.

„Искането ни е за прилагане на максималната строгост на закона спрямо извършителите на това посегателство“, казват от синдиката.

За 10:00 във Върховен касационен съд е насрочено делото по случая след 5-годишна съдебна сага по правосъдните инстанции.
Неявяване на защитника на обвиняемите адв. Марковски в съда провали предишното заседание на ВКС по делото на 16.09.2022.

„С подобни адвокатски трикове по странен начин първоначалното обвинение към двамата убийци на таксиметрови шофьори беше изменено от "предумишлен опит за убийство с цел грабеж" на "сплашване". На среща с главния прокурор Гешев и заместниците му по-рано миналата седмица след поредното убийство на таксиметров шофьор в София представители Национален таксиметров синдикат и на останалите организации в бранша обърнаха внимание и на странната промяна в държавното обвинение по делото за стрелбата срещу Апостол Вълчев в Ямбол“, добавят синдикалистите.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени