Наскоро редица държави, съюзници на Русия или частично я подкрепят на международната арена, призоваха своите граждани незабавно да напуснат територията на Украйна, за да гарантират собствената си сигурност. Това са Китай, Индия, Беларус, Египет, Узбекистан, Туркменистан, Киргизстан, Таджикистан, Казахстан, Сърбия.

Анализирайки тези събития, може да се твърди, че Русия се опитва да окаже натиск върху Украйна и страните от Запада, тъй като се твърди, че съюзниците са били предупредени за възможното използване на ядрени оръжия. Това обаче е поредната информационно-психологическа операция на Москва, пише aktualnezpravodajstvi.cz.

Също така руските медии започнаха активно да разпространяват информация, че Сърбия уж затваря посолството си в Украйна от съображения за сигурност. Това обаче не е вярна, тъй като сръбското посолство беше евакуирано още през март 2022 г. – почти веднага след нахлуването на руски войски в Украйна.

Подобни провокации на руските пропагандисти трябва да се вземат предвид, но не като стопроцентова истина. Украйна продължава да се бори срещу нашественика и го прави доста успешно. Сега западните държави трябва да увеличат помощта за Украйна, да подобрят нейната противовъздушна отбрана и огнева мощ и тогава Русия ще отстъпи, защото страната агресор разбира само езика на силата.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени