Стотици хора се събраха на погребението на убитото 12-годишно момиче, чието тяло беше намерено в куфар пред дом му в Париж, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

Случаят покърти Франция и предизвика разделение, тъй като заподозряната извършителка е нелегална имигрантка. 24-годишната алжирка Дабия Б. беше арестувана ден след събитията в предградията на Париж. Тя е била във Франция с нерегламентиран статут и е била задължена да напусне територията на страната.

Пред църквата Сен Омер дьо Лилер, в Северна Франция, бяха поставени високоговорители, за да могат хората да следят литургията, на която присъстваше министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен. Нито семейството, нито министърът направиха публични изявления днес.

Стотици хора стояха в мълчание, докато катафалка откарваше белия ковчег на момичето до гробището за частна погребална церемония. Убийството му се превърна в източник на политическо напрежение във Франция. Опозиционни партии се възползваха от националността на заподозряната, за да призоват за по-строгa имиграционнa политикa и да отправят критики срещу правителството, че не е депортирало имигранти, чиято молба за убежище или постоянно пребиваване е била отхвърлена.

Срещу основната заподозряна се води следствие по обвинения в убийство, изнасилване и актове на изтезания. Тя е била видяна на камери за видеонаблюдение да носи куфара, в който е намерена удушената жертва.

Президентът Еманюел Макрон миналата седмица нарече убийството на Лола "изключително зло" и се срещна с родителите на момичето.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени