Парламентът има нужда от малко повече време, защото от първите дни виждаме как започна с един по-висок тон разговорът между партиите, който впоследствие се нормализира. Вече имаме наченки на диалог по много въпроси, надявам се да продължим в същата посока. Важно е да се състави мнозинство, което да излъчи правителство, защото така ще бъдем честни към българските граждани. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на "Български възход" Стефан Янев.

По думите му би било "безотговорно" още в първите дни от работата на Народното събрание да започне да се говори за нови избори. Според Янев със сегашното разпределение на депутатите българските избиратели са ги призовали да търсят диалога помежду си и да загърбят политическото си его.

На въпрос за мандатите Янев отговори, че те са възможности, но подчерта, че тяхното реализиране зависи отново от това как ще протече диалогът между отделните партии. Все пак посочи, че от "Български възход" са готови да вземат третия мандат, ако президентът реши да го връчи на тях, тъй като се чувстват готови и имат стратегия.

По темата с предоставянето на военна помощ на Украйна бившият министър на отбраната сподели, че засега този въпрос "не представлява изключителна важност" за партиите и може да се дискутира по него едва след като бъдат съставени постоянните комисии в парламента.

Стефан Янев уточни, че ако говорим за предаване на оръжие на Украйна, трябва преди всичко "да мислим за себе си и най-вече дали има възможност, предавайки нашето оръжие, да се сдобием с нещо по-ново и модерно".

В заключение подчерта, че от "Български възход" предпочитат да се запази машинното гласуване.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени