Министерството на инфраструктурата на Украйна, министерствата на транспорта и търговията на САЩ подписаха съвместно изявление за подкрепа на устойчивостта и възстановяването на инфраструктурата на Украйна.

Това съобщиха от пресслужбата на украинското министерство във Facebook, според Укринформ.

„С днешното изявление ние преминаваме към стратегическо ниво на сътрудничество в областта на инфраструктурата. Нашият приоритет са „проекти за оцеляване“, които ще позволят на украинската икономика да издържи войната и да върне нормалния живот в деокупираните територии“, каза министърът на инфраструктурата Александър Кубраков.

Според него подписаният документ предвижда създаването на Съвместна работна група (Task Force), която ще се занимава с въпроса за привличането на държавни институции, бизнеса и експерти на САЩ в процеса на възстановяване на инфраструктурата на Украйна.

Страните също така се споразумяха да проведат учредителна среща на работно ниво през следващите месеци. Работата му ще се координира от Министерството на инфраструктурата на Украйна, Министерството на транспорта и търговията на САЩ.

„В рамките на създадената съвместна работна група ще можем да изградим ефективен модел на нашето сътрудничество и бързо да пристъпим към реализацията на определени проекти. Очакваме активното участие на американския бизнес и експертни организации в този процес“, Кубраков добавен.

Както се съобщава, от първия ден на пълномащабното нахлуване на Русия Съединените щати остават ключов политически, военен и икономически съюзник на Украйна.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени