Тазгодишният победител в класацията на "Франс Футбол" за "Златната топка" – Карим Бензема, е събрал над 300 точки повече от Садио Мане, който завърши на второ място. Всъщност нападателят на Реал Мадрид е бил съвсем близо до максималния резултат в анкетата. Бензема печели с 549 точки от 558 възможни. Той е бил поставен на първо място от 89 от 93-мата журналисти, които са участвали във вота. Единственото представителите от Египет, Нидерландия, Сенегал и Словения не са посочили Бензема като победител Журналистите от първите две страни за избрали Мохамд Салах. Вотът на Сенегал логично е отишъл за Садио Мане, а словенският журналист е поставил на първо място Кевин Де Бройне, предава sportal.bg.

Интересно е, че петкратният носител на трофея Кристиано Роналдо, който завършва на 20-о място, не е получил нито един глас през тази година. Същото важи за още 10 от номинираните, сред които са Хари Кейн, Бернардо Силва, Трент-Александър Арнолд, Фил Фоудън, Дарвин Нунес и т.н.

Вотът на Михаил Савов, който представя България в анкетата на "Франс Футбол", е: Бензема, Мане, Левандовски, Холанд, Мбапе.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени