Наложи се да си оттеглим кандидата за председател на НС, за да може държавата да върви напред. Вежди Рашидов бе избран от партиите на статуквото – за съжаление БСП и „Български възход” също се прибавиха към тези партии. Това заяви Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната” в ефира на БНТ.

„Нашият кандидат имаше повече подкрепа от този на ГЕРБ – това показва, че партията им е токсична и няма как да се сформира мнозинство”, категоричен е той.

„Ясно казахме – няма да застанем зад ГЕРБ и ДПС. БСП решиха да го направят. Едва ли левият гласоподавател е останал много щастлив, че БСП подкрепиха ГЕРБ”, смята той.

Той сподели, че ПП са очаквали техните партньори от „Демократична България” да издигнат свой кандидат: „Можеше да се избере друг, различен от Рашидов – той е свързан с „Мултигруп”. Наистина ли мислите, че той ще ръководи Народното събрание? Делян Пеевски и народни представители от ГЕРБ му казваха какво да прави.”

На въпрос дали ще поканят БСП за преговори, Сабрутев заяви: „Каквото зависи от ПП, ще бъде направено, за да осигурим политическа стабилност. Но нека не бързаме. Готови сме да поемем втория мандат, доказали сме се във времето с нашите действия.”

По повод исканията, към които ПП ще се насочи при изготвянето на бюджета, той заяви: „Ние сме подготвили пакет от 16 мерки, представени още през предизборната ни кампания. Анализатори казват, че държавата е фалирала. Ето – показвам комюнике от Министерство на финансите от 30 септември, което доказва, че държавата стои стабилно и разходите са по-малко от приходите.”

„Основна задача е да се направи всичко необходимо да влезем в Еврозоната – това е следващата стъпка в развитието на икономиката ни”, категоричен е той.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени