Руските футболни клубове ще оспорват пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана решението на ФИФА, което позволява на играчите да прекратяват договорите си и да напуснат страната след военната операция в Украйна, предава БТА.

Спортният арбитражен съд определи датата 21 ноември за жалбата на осем клуба срещу ФИФА, включително на руския шампион Зенит (Санкт Петербург).

Правилата за временни договори, приложени за първи път от ФИФА през март, позволяват на играчи и треньори да напускат, за да се присъединят към клубове в други страни. Руските клубове са отстранени от европейските турнири този сезон, но националното първенство продължава.

Изпълнителният директор на Зенит Александър Медведев каза през юни, че правилата са чисто "ограбване" и не компенсират клубовете за напуснали футболисти.

Украински отбори като Шахтьор Донецк също се оплакаха и казаха, че агентите са се опитали да се възползват от несигурността около бъдещето и да вземат играчи с договори безплатно.

Настоящите правила на ФИФА позволяват на футболисти и треньори с договори в Русия и Украйна да напуснат до края на този сезон.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени