Руските окупатори обесиха 56-годишната Тетяна Мудренко заради проукраинската ѝ позиция в град Скадовск, Херсонска област.

Връзката с жената била прекъсната на 7 октомври, когато сестра ѝ Наталия вдигнала паника и започнала да публикува снимки на сестра си близначка в социалните мрежи с молба за помощ в издирването на роднината ѝ, съобщава "Обозревател".

Тогава местните жители съобщиха на Наталия, че "полицията" е спряла колата на Тетяна и съпруга ѝ Анатолий. След това същите псевдослужители на реда дошли в дома на двойката, претърсили са го, набили съпруга, отнели колата и велосипеда. „Тетяна не мълчеше, тя им каза: „Скадовск никога няма да бъде руски. Скадовск е Украйна". И двамата са били откарани в местния "изтрезвител". Това казаха на сестрата на Таня", разказа роднината пред изданието.

След това не е известно нищо за съдбата на двойката. По-късно се появи информация, че Тетяна Мудренко е била обесена точно пред съда в Скадовск. Информацията е потвърдена от очевидци. Преди няколко дни окупаторите освобождават съпруга на Тетяна. Той взима тялото на жена си, която е била удушена.

Източник: ЦАПЛІЄНКО_UKRAINE FIGHTS

Бесарабски фронт

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени