Русия, заедно с партньорите, възнамерява да разшири транспортните и логистични коридори. Вече са определени три приоритетни области. „Заедно с надеждни партньори работим за разширяване на транспортните и логистични коридори. Правителството определи три ключови области за развитие на инфраструктурата – Азово-Черноморската, Източна и Каспийска. Те са основата за разширяване на търговско-икономическите връзки“, каза руският премиер Михаил Мишустин на форума „Произведено в Русия“.

Той добави, че заедно с бизнеса и регионалните власти се тестват решения, които ще позволят многократно да се ускори обработката на стоките.

Доставките на нестокови стоки за страните от Азиатско-тихоокеанския регион бързо нарастват в източна посока. В същото време за доставки до Иран, Близкия изток и Южна Азия се работи по развитието на западния маршрут на международния транспортен коридор Север-Юг, където се планира товарооборотът да се увеличи до 15 милиона тона годишно до 2030 г. заедно с партньори в Каспийския регион.

„Предстои създаване на цялостна логистика от руския северозапад, Урал, централните региони до пристанищата на Персийския залив и отвъд“, добави премиерът.

Преди въвеждането на ограниченията всички услуги за транспортиране на руски стоки в чужбина са били предоставяни от 8 най-големи международни компании. „Сега те напуснаха пазара, но износът не е спрял. Имаме собствени, вътрешни превозвачи, които откриват перспективни линии и транспортни маршрути с приятелски страни“, каза той.

Благодарение на бързата реакция на профилните компании на променените условия, хиляди предприятия износители вече имат достъп до нови пазари.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени