Оръжейните доставки от Запада за Украйна, включително на системи за противовъздушна отбрана, могат да крият рискове за международната гражданска авиация. Това заяви Михаил Улянов, представител на Руската федерация в международните организации във Виена, цитиран от ТАСС.

"Те изпращат крайно опасни видове оръжия, които преди бяха много сериозно контролирани, включително и преносими ракетни системи за противовъздушна отбрана. Сега те могат много лесно да попаднат в ръцете на терористите и това е смъртна заплаха за международната гражданска авиация", предупреди той.

Междувременно Улянов отбеляза, че западните държави започват да разбират колко сериозни са проблемите, свързани с доставките на оръжие за Киев.

"Имам чувството, че мнозина постепенно разбират ненормалността на сегашната ситуация. С удовлетворение чух думите на представителя на ЕС, че трябва да се обърне повече внимание на неконтролираното движение на оръжия, особено в Украйна, в Молдова, по време на скорошната конференция за престъпността. Това не означава, че възнамеряват да намалят доставките на оръжие за Украйна, но изглежда, че настъпва разбиране на свързаните с това проблеми", отбеляза Улянов.

Източник: ТАСС

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени