Руската армия се сблъска с голям дефицит на оръжия. Кремъл купува стари модели военна техника от африканските страни. Подробности разказа руският опозиционер и бивш депутат от Държавната дума Генадий Гудков.

„Мисля, че потенциалът е пресъхнал. Русия, като просяк, тича по света и събира останки от някакви оръжия. Руснаците са стигнали до Африка и купуват старо оборудване от времето на Съветския съюз. Взимат оборудване, ремонтират го в заводите и го хвърлят в битка. Има пушки, които бяха на въоръжение [в СССР] още през 1979 г., когато служих в армията. Някои оръжия са с дизайн от 1943 или 1947 г. Търсят всичко, което може“, каза Гудков.

Политикът добави, че началникът на окупационните руски войски в Украйна Сергей Суровикин може да говори големи думи, но няма с какво да се бие. „Какво могат да направят? Е, те могат да въоръжат войниците с леко стрелково оръжие и да ги изпратят в северната част на Украйна, за да отвлекат вниманието на въоръжените сили на Украйна от деокупацията на Херсонска област. Но те все още се готвят да избягат от Херсон. Това е най-очевидният вариант. Чиновниците вече са извели семействата им оттам", каза той. Гудков.

Руската военнопрестъпна армия търпи огромни поражения в Украйна в човешка сила и военна техника. Близо 67 000 руски войници са били денацифицирани от началото на пълномащабната война. Украйна освен това е унищожила над 2500 танка на врага. Безразборна корупция се шири на всички нива в Русия, което се отразява и на въоръжените сили на страната. Путин изпраща десетки хиляди свои войници като пушечно месо на украинска земя – без екипировка, обучение и оръжия.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени