Русия е изградила и поддържа две отбранителни линии в Курска област, съобщи губернаторът Роман Старовойт в своя канал в Telegram.

Според него друга линия е в процес на изграждане и ще бъде готова до 5 ноември. Старовойт отбеляза, че работата е извършена съвместно с Министерството на отбраната и Граничното управление на Курска област.

По-рано губернаторът Вячеслав Гладков съобщи за изграждането на отбранителни съоръжения в друг граничен регион – Белгородска област.

Възможно е група наемници от ЧВК "Вагнер" да са участвали в изграждането на отбранителни съоръжения в Белгородска област. По-специално за това съобщава телеграмният канал "Сива зона", който според създателите си е свързан с руските наемници.

На 20 октомври този канал публикува изявление, приписвано на ръководителя на "Вагнер" Евгений Пригожин, според когото ЧВК "се занимава не само с изграждането на отбраната, но и със създаването на народното опълчение в Белгородска област.

Освен това, каза той, в региона "няколко фирми произвеждат необходимите елементи за укрепленията.

По-рано този канал в Telegram и информационната агенция РИА ФАН публикуваха съобщения за изграждането на отбранителна линия в украинската Луганска област, която се контролира от руските войски.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени