Това, което се случва в Народното събрание, не е поради факта, че някои от депутатите не могат да преодолеят егото си и не разбират сериозността на ситуацията. Въпросът, който се решава, е принципен и е много сериозен. Това каза в предаването "Лице в лице" Румен Овчаров.

„Според мен ГЕРБ направиха доста груба политическа грешка. Те разчетоха вота на избирателите – тези 35 – 36 000 гласа, които получиха допълнително, като едва ли не реабилитация на това, което са правили до момента. Тези гласове, които те получиха, се дължат преди всичко на факта, че служебното правителство не си свърши основната функция, която имаше – да гарантира свободни и честни избори“, отбеляза Овчаров.

Отново беше възстановена практиката за масово купуване на гласове, съобщи той. Според него ГЕРБ са спечелили, именно, защото е имало купуване на гласове.

Другите, които спечелиха от купуване на гласове, са ДПС, допълни Овчаров.

"Това доведе ГЕРБ до илюзията, че те вече са се върнали и трябва да бъдат легитимирани в Народното събрание. Затова е и натискът за избор на председател на Народното събрание", обясни Овчаров.

По думите му проблемите с газовата криза тепърва започват.

„Единственото, което ни спасява в настоящия момент е ниското потребление в България“, допълни Овчаров.

„Когато миналата година цената на природния газ стана 120 долара за мегаватчас, всички се хванаха за главата. Сега, когато падна до 120 – всички сме вече толкова доволни, като че ли е паднала манна небесна над България и Европа. Фактът, че се напълниха хранилищата и това намали търсенето в пазарите около Европа не решава въпроса“, каза Румен Овчаров.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени