Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на обвиняемия Йосиф Иззе от "задържане под стража" на „подписка“.

Съдът намира, че от събраните доказателства по делото не може да бъде направен извод за наличие на категорично обосновано предположение, че именно обвиняемият Иззе е извършил действия, които да са с в пряка връзка с настъпилата смърт на Христо Йорданов.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщиха от съда.

Конфликтът между двамата мъже стана на 8-ми октомври т.г., когато лекият таксиметров автомобил, управляван от починалия Христо Йорданов се е засякъл с друг автомобил. Починалият и обвиняемият слизат от автомобилите и между тях възниква вербално пререкание по повод правилата за движението по пътищата.

Спречкването прераства във физическа агресия, като показанията на свидетелите не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата първи нанася удар на другия.

Физическата саморазправа е преустановена, като има показания, че това е станало, тъй като приятелката на обвиняемия е извикала полиция. Обвиняемият и починалият шофьор на такси се върнали по колите си, но след малко сбиването е било възобновено. Част от свидетелите заявяват, че са видели как водачът на таксито набира някого по телефона и след малко пристигат трима мъже, които заедно с таксиметровия шофьор започват да бият обвиняемия.

Други свидетели, напротив, твърдят, че обвиняемият е нанесъл побой на таксиметровия шофьор. Биещите се били разтървани от граждани и след намесата на полиция. След преустановяване на боя 34-годишният Йорданов паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта му.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени