Британската кралица-консорт Камила възразява срещу „нелепите диети“ и предпочита балансирана диета, за да се поддържа във форма. Тези и други особености на диетата на съпругата на Чарлз III бяха разкрити от Daily Express, предаде БГНЕС.

Диетоложката Сара Кампус каза, че Камила води активен начин на живот и яде натурални продукти, които се отглеждат в селската резиденция на краля Highgrove House. Синът ѝ Том Паркър-Боулс разкри, че една от любимите храни на майка му са бъркани яйца.

Кампус каза още, че съдейки по здравия тен на 75-годишната съпруга на Чарлз III, тя яде на обяд храни, богати на здравословни мазнини, като авокадо, рибни ястия и бадеми. Освен това тя обича различни зеленчуци. „Камила вярва в балансираната диета и не вярва в нито една от онези глупави диети“, уверява диетоложката. Така например, съпругата на краля смята за глупаво да отказва млечните продукти, което се насърчава от много диети.

За вечеря Камила предпочита да яде агнешко, но може да помоли Сара и да ѝ приготви овчарски пай от продуктите, останали от предния ден. Въпреки факта, че през годините Чарлз III започва да се придържа към диета, гравитираща към вегетарианството, съпругата му не променя навиците си и се храни много разнообразно.

Според Кампус комбинацията от балансирана диета и активен начин на живот позволява на Камила да изглежда страхотно на 75 години.

По-рано диетоложката Сигне Суонфелд посочи любимите закуски на Чарлз III. Новият крал на Великобритания предпочита да закусва късно и особено обича един вид чай.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени