Всички държави застават зад България за присъединяването ни към Шенген. Това коментира от Брюксел президентът Румен Радев. Държавният глава посочи, че страната ни и Румъния стават заложници на вътрешната политика на Нидерландия.

„Много е важно да се знае, че в Европарламента 15 евродепутати от Нидерландия гласуваха „за” България и Румъния. И само четирима „против”. Това ясно показва, че двете страни стават заложник на вътрешната политика на Нидерландия и това няма да издържи дълго”, посочи той.

Относно кризата с избора на председател на Народното събрание, Радев каза, че очаква от депутатите да конституират парламент, защото важни държавни органи работят в непълен състав или с изтекъл мандат. „Ако продължаваме така, ще доведем до пълен блокаж на държавата”, предупреди той.

Президентът беше категоричен, че на фона на дълбоката криза служебното правителство няма да повдига темата българските потребители да отидат да свободния пазар на ток. Относно мандата за съставяне на правителство – каза, че може да го даде, когато има структурирани парламентарни групи.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени