От 20 до 23 октомври в София ще се проведе първото на Балканите специализирано изложение за дронове и безпилотни машини. INTER DRONE EXPO е под патронажа на българския президент Румен Радев. Изложението превръща България в пионер за региона и се организира съвместно от Интер Експо Център и Консорциум Международно дрон изложение.

Официалните лица, поканени за откриването на 21 октомври, от 11.00 часа, са:

– президент на Република България – г-н Румен Радев

Христо Алексиев, служебен заместник министър-председател по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията

Димитър Стоянов, министър на отбраната

Александър Пулев, министър на иновациите и растежа

Весела Лечева, министър на младежта и спорта

Никола Стоянов, министър на икономиката

Явор Гечев, министър на земеделието

Пламен Тончев, председател на ДАНС

Павел Геренски, директор Агенция Митници

– Старши комисар Веселин Гетов, дирекция Пожарна безпасност и защита на населението

Калин Стоянов, директор на ГДБОП

INTER DRONE EXPO създава пространство за среща на представители на различните икономически сектори с производители, вносители и дилъри на безпилотни машини, резервни части и компоненти и софтуер. От „първа ръка“ те ще се запознаят с ползите от внедряването на дроновете за различни дейности и сектори, като: спасителни операции, следене на трафика, картографиране, доставка на храни, спедиция, гасене на пожари, земеделие, животновъдство, военна промишленост и др.

Състезания и експертни форуми, които за първи път се провеждат в България

Изложението ще е арена на мащабни съпътстващи събития, които за първи път се провеждат у нас.

На 21 октомври стартира Inter Drone Expo Experts Forum, на които присъстващите ще открият какви са приложенията на дроновете в различните икономически сектори. Специлно внимание ще бъде отделено на земеделския сектор, медицинските и спедиторските услуги, регулациите, отбраната, както и създаването на Балкански Дрон Форум. Експертите ще разгърнат познанията си в сферите на заснемането, картографирането, засяването, градската и регионалната авиационна мобилност, нормативните документи в ЕС за полетите с дронове и много други.

Ще станем свидетели и на Международен дрон шампионат – първото в България състезание за 5-инчови дронове на закрито. Надпреварите се провеждат със състезателните дронове, проектирани и сглобявани от пилотите. Организаторите са обособили различни зони – ON ROAD, DRIFT и CRAWLERS, както и обширно Дрон-трасе, с площ 1300 кв.м. Участниците ще се впуснат и в Републикански шампионат на БФАМС за онроуд и офроуд автомодели 1:10. Той се провежда правилата на Българската федерация по автомобилни спортове (БФАМС).

Вратите на изложение INTER DRONE EXPO ще бъдат отворени от 20 до 23 октомври. Мястото Интер Експо Център. Допълнителна информация за изложението ще откриете и в сайта www.interdroneexpo.bg.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени