Президентът на Руската федерация Владимир Путин ще се сблъска с огромен проблем през 2023 година. Такава прогноза направи руският политолог Иван Преображенски в интервю за Wirtualna Polska.

Става дума за майките и съпругите на мобилизирани руснаци, които са подложени на най-тежки репресии. Според Преображенски в Русия няма да има масови протести по улиците, руснаците ще продължат да се подчиняват на режима на Путин.

В същото време обаче той смята, че президентът на Руската федерация ще бъде все по-често обект на "атаки" от роднини на руснаци, загинали във войната срещу Украйна. Според него тази категория руски граждани няма какво да губи, затова са „идеални борци срещу режима“.

„Русия е много патриархална страна, но управляващите знаят, че борбата срещу жените в Русия е непопулярна и трудна. Русия ще стане все по-агресивна полицейска държава“, заяви той. Руската армия търпи огромни загуби в тази война, която Путин сам започна на 24 февруари, и десетки хиляди семейства вече са загубили свои близки.

На 29 декември 2022 г. руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви завършването на мобилизацията. Ръководителят на украинското министерство на отбраната Олексий Резников се обърна към руснаците и предупреди, че в началото на януари Кремъл ще затвори границите за мъже, включително с Беларус, ще обяви военно положение и ще започне нова вълна на мобилизация.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени