Предсмъртните конвулсии на руската пропаганда продължават с пълна сила, след като президентът на Руската федерация Владимир Путин възложи на Министерството на културата да осигури прожектирането в руските кина на документални филми, посветени на „специалната военна операция“ и „борбата с разпространението на неонацистката и неофашистка идеология“.

„Тридневната руска спецоперация“ в Украйна навлезе в ден 315. Ведомството е задължено да организира и фестивал на патриотичното документално кино. Ръководителят на Министерството на културата Олга Любимова трябва да подготви предложения за това до 1 февруари 2023 г.

В инструкциите на Путин към правителството се казва още, че Министерството на отбраната трябва да съдейства на руските режисьори в подготовката на кинематографични материали за участниците в „специалната операция “, които „проявиха смелост, храброст и героизъм”.

Няма изискване в инструкциите на Путин руските филми да са достоверни и да показват десетките хиляди военни престъпления и убийства на жени и деца от страна на руските окупатори, както и техните мародерства на украинска земя. По стара съветска традиция руските войници трябва да бъдат представяни като „храбри и смели“, скривайки паническото им бягство от окупирани земи след началото на пълномащабната инвазия на 24 февруари.

Освен това Министерството на културата и Министерството на образованието на РФ трябва до 1 април 2023 г. да създадат „публични пространства, арт обекти и училищни музеи“ за участниците в „специалната операция“ и да провеждат уроци по тази тема в руските училища. Във федерацията войната трябва да бъде представяна като „специална операция“, макар че самият Путин се оплете в лъжите си и наскоро за първи път нарече „война“ случващото се в Украйна.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени