Президентът на Руската федерация Владимир Путин може да избяга в Китай, предаде ТСН, позовавайки се на съветника на украинския държавен глава Володимир Зеленски – Олексий Арестович.

Според него Путин три пъти е поискал от Пекин политическо убежище в азиатската държава и всичките отговори са били положителни. "Защо Китай? Това е единствената страна в света, която не би го предала на САЩ. Американските власти биха могли да го изправят пред правосъдието за престъпления срещу човечеството", допълни Арестович.

"Путин ще си седи мирно и кротко в Китай. Той най-вероятно ще пише мемоари", каза още съветникът на президента на Украйна. Според Арестович Пекин може да предостави убежище и на други представители на руския елит.

"Там може да се скрият командирът на руските сили в Украйна генерал Сергей Суровикин, началникът на "Росгвардия" Виктор Золотов и други лица", добави той. Руската армия, която извърши ужасяващи военни престъпления в Украйна, губи войната на украинска земя, като търпи огромни загуби в човешка сила и военна техника. Според политически анализатори дори Китай, дългогодишен съюзник на Москва, не е съгласен с военната непровокирана агресия срещу Украйна.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени